Ajankohtaista


Hyvää kesää sukulaiset!

Sukutapaaminen heinäkuun lopulla on osanottajapulan vuoksi peruttu.
Sukuneuvosto pyytää ehdotuksia tapahtumasta ja ajankohdasta, jolla saisimme sukulaisia koolle.Vuoden 2018 tapahtumia

Edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta, lujittaa sukuhengen ja sukukunnian tuntoa, näin sanoo sukuseuramme säännöt. Viime kesänä yritimme toteuttaa tavoitteita kahdella sukutapaamisella ja syksyllä teimme panostuksen sukututkimukseen.

Soskon Minkkisten ehkä ensimmäiset mato-onginnan mestaruuskisat järjestettiin Lintulahdessa heinäkuun alussa. Huonoa tuuriamme tai hyvää kalakeliä ajatellen juuri tuo onkimispäivä oli kuuman kesän sateisin ja kylmin päivä. Kahden henkilön järjestelyorganisaation lisäksi paikalle saapui neljä innokasta onkijaa. Jostain syystä onkimisinto oli kuitenkin vähissä. Paistoimme makkaraa ja keitimme kahvit. Tarjoilut olivat täydelliset ja keskustelua suvun asioista syntyi runsaasti. Lopulta hetki ongittiinkin. Soskon Minkkisten ensimmäinen onkimestari on Kauko Pasanen. Onnittelut Kaukolle!

Muutama päivä onkikisojen jälkeen erittäin kuumana heinäkuisena lauantaina kokoonnuimme Minkkisen Leenan ja Upin kutsusta heidän järjestämäänsä maamoottoriblues-päivään Hietalan Hirsinavettagalleriaan Pasalan kylälle Viitasaarelle. Päivän huipentumana Upi käynnisti maamoottorin Neliveto-orkesterin säestäessä musiikillaan. Hirsinavettagalleriassa oli taidenäyttely ja latokahvio, ulkona Upin lentokalustoa sekä vanhoja maatalouskoneita, tervaa poltettiin ja Neliveto soitti. Meidät sukulaiset oli erityishuomioitu omalla kokoontumispaikalla rantasaunalla. Väkeä oli paikalla paljon ja meitä sukulaisiakin arviolta noin 30. Juotiin saunalla kahvia ja puhuttiin jälleen sukuasioita. Meillä oli mukavaa. Suuret kiitokset Leenalle ja Upille.

Yhtenä sukuseuran toiminta-ajatuksena on selvittää sukumme historiaa. Totesimme, että perinteisen sukututkimuksen kannalta 1500-1600-luvun tutkiminen meille omin avuin on vaikeaa. Tehtyjen dna-tutkimusten myötä juuremme näyttäisivät johtavan 1200-1300 luvulla Joroisten suunnalla syntyneeseen sukuryppääseen. Asiaa pohdittuaan sukuneuvosto päätti tilata lähinnä 1600-lukua koskevan tutkimuksen sukututkija Ari Kolehmaiselta. Tutkimuksen rahoituksen, noin 1000 euroa saimme kerättyä vuoden 2018 jäsenmaksun yhteydessä pyydettyjen avustusten avulla. Suuret kiitokset lahjoittajille.

Ylimmässä kuvassa onkimestari Kauko näyttää voittokalan mittoja. Makkaraa syömässä ovat Anita, Pirkko, Kauko ja Seppo, kokkina Outi. Upi käynnistää maamoottoria, katsomassa on ainakin sinipaitainen Soskon Hannu. Alimmassa kuvassa Upin lentolaitetta ihastelevat Esa ja Jaakko.
 Henkilötietojen käsittely

Minkkisten sukuseuran tietosuoja-asetuksen mukaisen selosteen henkilötietojen käsittelystä löydät Jäsenasiaa-osiosta.

 


Sukuneuvoston järjestäytymiskokous

Kesän sukukokouksessa valittu uusi sukuneuvosto piti järjestäytymiskokouksen Jyväskylässä 8.10.2017. Paikalla oli lähes koko sukuneuvosto, varajäsenet mukaan lukien. Kokous päätti, että entinen puheenjohtajisto jatkaa, Jouni puheenjohtajana ja Jari varapuheenjohtajana. Sihteerin tehtävää hoitaa Pentti.

Sukuneuvoston jäseniä kaudella 2017 -2020 ovat Raija Palonen, Maritta Minkkinen, Outi Tuohimetsä, Pentti Minkkinen, Jari Minkkinen ja Jouni Minkkinen. Sukukokouksessa hyväksyttiin sääntömuutoksia, varajäseniä valitaan kaksi ja heillä on osallistumisoikeus neuvoston kokouksiin. Varajäseniä ovat Petri Minkkinen ja Urpo Minkkinen.

Uuden sukuneuvoston ensimmäisenä ponnisteluna on sukuselvitysasioista sopiminen ja suunnitelma toiminnastamme. Sukukokouksessa varsin tunteikasta keskustelua aiheuttanut asia, sukuseuran jäseneksi pääsyn edellytykset, on mukana selvittelyssä ja asiasta kerrotaan enemmän ensi kevään tiedotteessamme.

Minkkiset- lehti ilmestyy keväällä. Sukuaiheiset jutut teiltä kaikilta ovat erittäin tervetulleita. Mitä se sukuaiheisuus sitten on, lehtijuttujen kirjoitusten aiheissa asiaa ei erityisen tarkasti rajata.

Tulemme järjestämään ensi vuonna vähintään yhden tapaamisen. Asiasta lisää lehdessä ja kotisivuilla sekä Facebook-ryhmässämme.

Sukuneuvosto ottaa erittäin mielellään palautetta toiminnasta ja ehdotuksia, ideoita tulevan toiminnan varalle. Lujitetaan sukutuntoa ja myönteistä Minkkiset-henkeä, niinhän ne säännöt sanoo.

(kuva Himoksen sukutaapamisesta / Jouni)Kesän 2017 sukukokous

Kokoonnuimme elokuussa noin 30 sukulaisen voimin sukukukokoukseen Himoksella Jämsässä. Mukavaa oli. Tapahtumasta tulee kuvia ja sanallista informaatiota Toimintaa-otsikon alle syksyn aikana.

Kokouksessa valittiin uusi sukuneuvosto, siihen kuuluvat nyt varsinaisina jäseninä Maritta, Jari, Jouni ja Pentti Minkkinen, Raija Palonen sekä Outi Tuohimetsä. Varajäseniä ovat Petri ja Urpo Minkkinen.  Kokouksessa sovimme sääntömuutoksista, varajäsenillä on jatkossa osallistumisoikeus sukuneuvoston kokouksiin, sukuneuvosto sopii järjestäytymiskokouksessaan jäsenten tehtäväjaosta.

Sukuneuvosto kokoontuu ensimmäiseen kokoukseensa (järjestäytymiskokous) Jyväskylässä 8.10.2017. Järjestäytymisen lisäksi suunnittelemme tulevaa toimintaa, perehdymme sukuselvitykseen, sen ylläpitoon ja selvityksen jatkamiseen.Jääkukkasia


Ikkunoissa jääkukkasia,
pieniä pisteitä,
joista muodostuu
ikkunaan jäähileitä
niistä tähtösiä,
talviauringon
sädehtivien valokaarien ylle.

Nyt on
oikein vanhan ajan talvi,
pakkasineen kaikkineen.
Nenän päätä nipistää,
varpaita kolottaa,
poskilla heleä punerrus.
Pöpösetkin muuttaa muille maille.
Puhdas valkea lumi
kimaltaa kauniisti.

Kerään mielessäni
pieniä lumikiteitä
ilokseni tulevia
päiviä varten,
laitan ne elämäni
pakasteeseen
ja poimin niitä sieltä
tarpeen tullen, ilokseni.
Nyt talviauringon säteet
näyttäytyvät niin kauniina
ja uudet tuulet
taas antavat tuulta purjeisiin.

Herään,
tunnen kuinka
Luojan suuri armo
on käynyt sydämeni ylle
ja antanut minulle ilon.
On kaunis talvinen päivä.

(Toini Paananen (os. Minkkinen), Viitasaari)


 

Kotisivujemme syntymäpäivä

Kotisivujemme www.minkkistensukuseura.fi neljäs toimintavuosi tuli täyteen 3.12.2018. Sivusto elää neljä-vuotiaan elämää, paljon on tiedoissa ja taidoissa puutteita. Auttakaa hyvät sukulaiset, laittakaa muistelujanne ja tietojanne meille sivuntekijöille.  

Edelleen voimassa olevana pyyntönä toivomme, että sivuilla ensimmäistä kertaa vieraillessasi lähettäisit postia Jäsenasiaa-sivun lomakkeella.Mukavaa syksyä sukulaiset ja muut sivuillamme vierailijat!

Sukuseuramme jäsen, ilmoitathan Jäsenasiaa-sivujen yhteydenottolomakkeella sähköpostiosoitteesi.

Maksumuistutus! Tällä hetkellä jäsenmaksun on maksanut 30% jäsenistä. Vuoden 2016 jäsenmaksu on 10 euroa / ruokakunta. Tilinumero on FI36 5543 2940 0130 96
Jos maksaminen unohtui, voi jäsenmaksurästit maksaa myöhemminkin.