Ajankohtaista

Sukuneuvoston järjestäytymiskokous

Kesän sukukokouksessa valittu uusi sukuneuvosto piti järjestäytymiskokouksen Jyväskylässä 8.10.2017. Paikalla oli lähes koko sukuneuvosto, varajäsenet mukaan lukien. Kokous päätti, että entinen puheenjohtajisto jatkaa, Jouni puheenjohtajana ja Jari varapuheenjohtajana. Sihteerin tehtävää hoitaa Pentti.

Sukuneuvoston jäseniä kaudella 2017 -2020 ovat Raija Palonen, Maritta Minkkinen, Outi Tuohimetsä, Pentti Minkkinen, Jari Minkkinen ja Jouni Minkkinen. Sukukokouksessa hyväksyttiin sääntömuutoksia, varajäseniä valitaan kaksi ja heillä on osallistumisoikeus neuvoston kokouksiin. Varajäseniä ovat Petri Minkkinen ja Urpo Minkkinen.

Uuden sukuneuvoston ensimmäisenä ponnisteluna on sukuselvitysasioista sopiminen ja suunnitelma toiminnastamme. Sukukokouksessa varsin tunteikasta keskustelua aiheuttanut asia, sukuseuran jäseneksi pääsyn edellytykset, on mukana selvittelyssä ja asiasta kerrotaan enemmän ensi kevään tiedotteessamme.

Minkkiset- lehti ilmestyy keväällä. Sukuaiheiset jutut teiltä kaikilta ovat erittäin tervetulleita. Mitä se sukuaiheisuus sitten on, lehtijuttujen kirjoitusten aiheissa asiaa ei erityisen tarkasti rajata.

Tulemme järjestämään ensi vuonna vähintään yhden tapaamisen. Asiasta lisää lehdessä ja kotisivuilla sekä Facebook-ryhmässämme.

Sukuneuvosto ottaa erittäin mielellään palautetta toiminnasta ja ehdotuksia, ideoita tulevan toiminnan varalle. Lujitetaan sukutuntoa ja myönteistä Minkkiset-henkeä, niinhän ne säännöt sanoo.
Kesän 2017 sukukokous

Kokoonnuimme elokuussa noin 30 sukulaisen voimin sukukukokoukseen Himoksella Jämsässä. Mukavaa oli. Tapahtumasta tulee kuvia ja sanallista informaatiota Toimintaa-otsikon alle syksyn aikana.

Kokouksessa valittiin uusi sukuneuvosto, siihen kuuluvat nyt varsinaisina jäseninä Maritta, Jari, Jouni ja Pentti Minkkinen, Raija Palonen sekä Outi Tuohimetsä. Varajäseniä ovat Petri ja Urpo Minkkinen.  Kokouksessa sovimme sääntömuutoksista, varajäsenillä on jatkossa osallistumisoikeus sukuneuvoston kokouksiin, sukuneuvosto sopii järjestäytymiskokouksessaan jäsenten tehtäväjaosta.

Sukuneuvosto kokoontuu ensimmäiseen kokoukseensa (järjestäytymiskokous) Jyväskylässä 8.10.2017. Järjestäytymisen lisäksi suunnittelemme tulevaa toimintaa, perehdymme sukuselvitykseen, sen ylläpitoon ja selvityksen jatkamiseen.
Hyvää Uutta Vuotta 2017!

Kokoonnumme kesällä sukukokouksen ja
sukujuhlan merkeissä.

Minkkiset-lehti ilmestyy huhtikuussa, siinä on tietoa tämän vuoden tapahtumista.  Keskustelua aiheesta on jo nyt facebookin Minkkisten sukuseura -ryhmässä.

Lehti tarvitsee kirjoituksia. Olemme todella kiitollisia, jos pystyt auttamaan asiassa.


Viereinen kuva on viime kesäiseltä sukuvaellukselta.


 
 
Sukuseuran kotisivuilla nyt uutta

- ilmoittautuminen kesän sukukokoukseen alkoi 10.3.2017
- sukuneuvoston lyhyet kuulumiset toimintaa-sivulla
- toimintaa sivulle on lisätty kertomukset vierailusta Kansallisarkistoon ja heinäkuisesta sukuvaelluksesta Viitasaarella
- sivujakoa on hieman muutettu
       - toimintaa -sivulle on tarkoitus koota kertomus sukuseuran tapahtumista
         koko yhdistyksen olemassaolon ajalta
       - muistelua sivulla henkilöitä, tapahtumia, kertomuksia suvusta...

- sukuhaarojen historia-sivuille on tehty pieniä lisäyksiä. Te, jotka tiedätte, kertokaa lisää!
- toimintaa-sivulla on yhteenveto DNA-tilaisuudesta Jyväskylässä
- yhteydenottolomake on päivitetty, muistakaa ilmoittaa muutoksista
- tällä ajankohtaissivulla tärkeimmät vanhentuneet ajankohtaiset löytyvät selaamalla eteenpäinJääkukkasia


Ikkunoissa jääkukkasia,
pieniä pisteitä,
joista muodostuu
ikkunaan jäähileitä
niistä tähtösiä,
talviauringon
sädehtivien valokaarien ylle.

Nyt on
oikein vanhan ajan talvi,
pakkasineen kaikkineen.
Nenän päätä nipistää,
varpaita kolottaa,
poskilla heleä punerrus.
Pöpösetkin muuttaa muille maille.
Puhdas valkea lumi
kimaltaa kauniisti.

Kerään mielessäni
pieniä lumikiteitä
ilokseni tulevia
päiviä varten,
laitan ne elämäni
pakasteeseen
ja poimin niitä sieltä
tarpeen tullen, ilokseni.
Nyt talviauringon säteet
näyttäytyvät niin kauniina
ja uudet tuulet
taas antavat tuulta purjeisiin.

Herään,
tunnen kuinka
Luojan suuri armo
on käynyt sydämeni ylle
ja antanut minulle ilon.
On kaunis talvinen päivä.

(Toini Paananen (os. Minkkinen), Viitasaari)


 

Kotisivujemme syntymäpäivä

Kotisivujemme www.minkkistensukuseura.fi toinen toimintavuosi tulee täyteen 3.12.2016. Sivusto elää kaksi-vuotiaan elämää, paljon on tiedoissa ja taidoissa puutteita. Auttakaa hyvät sukulaiset, laittakaa muistelujanne ja tietojanne meille sivuntekijöille.  

Edelleen voimassa olevana pyyntönä toivomme, että sivuilla ensimmäistä kertaa vieraillessasi lähettäisit postia Jäsenasiaa-sivun lomakkeella.Mukavaa syksyä sukulaiset ja muut sivuillamme vierailijat!

Sukuseuramme jäsen, ilmoitathan Jäsenasiaa-sivujen yhteydenottolomakkeella sähköpostiosoitteesi.

Maksumuistutus! Tällä hetkellä jäsenmaksun on maksanut 30% jäsenistä. Vuoden 2016 jäsenmaksu on 10 euroa / ruokakunta. Tilinumero on FI36 5543 2940 0130 96
Jos maksaminen unohtui, voi jäsenmaksurästit maksaa myöhemminkin.