Ajankohtaista


                               Hyvää alkanutta vuotta 2018, mukavia talvipäiviä!Sukuselvitysasiaa


Sukuseuramme sääntöjen, kokouskeskustelujen ja sukuneuvoston toimintasuunnitelman mukaisesti panostamme tulevina vuosina sukuselvityksen ylläpitoon, laajentamiseen ja siihen, että jokaisella sukuseuran jäsenellä on mahdollisuus tutustua menneisiin sukupolviimme ja niiden historiaan.

Sukuseurallamme on hyvin ja kattavasti tehty sukuselvitys. Ensi vuonna 2018 jäsenpostin liitteenä ja internetin kotisivuilla on perhetietolomake. Sukuseura pyytää sukulaisia täyttämään ja palauttamaan lomakkeen, jolloin saamme pidettyä sukuselvityksen ajan tasalla. Perhetietolomakkeessa tulee olemaan selvitys mihin ja miten tietoja käytetään (sukurekisteriseloste).

Ensi vuoden aikana jokaiselle sukuseuran jäsenelle tulee mahdollisuus kotisivujemme kautta tutustua ennen vuotta 1917 syntyneiden jäsentemme sukutauluihin. Sukuselvitys näistä ennen 1917 syntyneistä tallennetaan myös geni.com sivustoille, jolloin jokaisella sukututkimuksesta kiinnostuneella on mahdollisuus täydentää Geniin oman sukuhaaransa tietoja.

Mistä Erkki ja Juuti Soskoon tulivat, ovatko kaikki Minkkiset sukulaisia toisilleen. Siihen ei ole vielä vastausta olemassa, ei vielä. Perustamme projektin, johon on tarkoitus saada mukaan kymmeniä, jopa satoja Minkkisiä tai henkilöitä, joiden suvussa on ollut Minkkisiä. Edellytyksenä projektiin mukaan pääsemiselle on henkilölle tehty Family Tree DNA-tutkimus. Tällä projektilla ja Minkkisten sukuseuralla ei ole virallista yhteyttä, mutta teemme yhteistyötä Minkkisten isälinjojen selvittämiseksi ja julkaisemme kotisivuillamme tietoa projektin etenemisestä.

Myös meillä sukuseuralaisilla eli Soskon Minkkisillä on tarve saada lisää DNA-tutkimuksia. Olet isälinjaltasi Soskon, Hakolan, Honkalan, Kosken, Mäkelän, Rinteen tai Uotilan sukuhaaraa, tule mukaan talkoisiin. Jos haluat selvittää sukulaiset sekä äidin, että isän puolelta paras testi on serkkutesti Family Finder. Projektimme kannalta suositeltava perustesti miehille on pelkästään isälinjaa tutkiva Y-DNA67 ja naisille vastaavasti äitilinjaa tutkiva Full mtDNA. Lisätietoja testeistä saat googlettamalla esille Suomi DNA -sivut tai laittamalla sähköpostia dna@minkkistensukuseura.fi ja 14.12.2017 alkaen omalta DNA-sivultamme.

Family Treellä on juuri nyt jouluinen alennusmyynti!


Sukuneuvoston järjestäytymiskokous

Kesän sukukokouksessa valittu uusi sukuneuvosto piti järjestäytymiskokouksen Jyväskylässä 8.10.2017. Paikalla oli lähes koko sukuneuvosto, varajäsenet mukaan lukien. Kokous päätti, että entinen puheenjohtajisto jatkaa, Jouni puheenjohtajana ja Jari varapuheenjohtajana. Sihteerin tehtävää hoitaa Pentti.

Sukuneuvoston jäseniä kaudella 2017 -2020 ovat Raija Palonen, Maritta Minkkinen, Outi Tuohimetsä, Pentti Minkkinen, Jari Minkkinen ja Jouni Minkkinen. Sukukokouksessa hyväksyttiin sääntömuutoksia, varajäseniä valitaan kaksi ja heillä on osallistumisoikeus neuvoston kokouksiin. Varajäseniä ovat Petri Minkkinen ja Urpo Minkkinen.

Uuden sukuneuvoston ensimmäisenä ponnisteluna on sukuselvitysasioista sopiminen ja suunnitelma toiminnastamme. Sukukokouksessa varsin tunteikasta keskustelua aiheuttanut asia, sukuseuran jäseneksi pääsyn edellytykset, on mukana selvittelyssä ja asiasta kerrotaan enemmän ensi kevään tiedotteessamme.

Minkkiset- lehti ilmestyy keväällä. Sukuaiheiset jutut teiltä kaikilta ovat erittäin tervetulleita. Mitä se sukuaiheisuus sitten on, lehtijuttujen kirjoitusten aiheissa asiaa ei erityisen tarkasti rajata.

Tulemme järjestämään ensi vuonna vähintään yhden tapaamisen. Asiasta lisää lehdessä ja kotisivuilla sekä Facebook-ryhmässämme.

Sukuneuvosto ottaa erittäin mielellään palautetta toiminnasta ja ehdotuksia, ideoita tulevan toiminnan varalle. Lujitetaan sukutuntoa ja myönteistä Minkkiset-henkeä, niinhän ne säännöt sanoo.

(kuva Himoksen sukutaapamisesta / Jouni)Kesän 2017 sukukokous

Kokoonnuimme elokuussa noin 30 sukulaisen voimin sukukukokoukseen Himoksella Jämsässä. Mukavaa oli. Tapahtumasta tulee kuvia ja sanallista informaatiota Toimintaa-otsikon alle syksyn aikana.

Kokouksessa valittiin uusi sukuneuvosto, siihen kuuluvat nyt varsinaisina jäseninä Maritta, Jari, Jouni ja Pentti Minkkinen, Raija Palonen sekä Outi Tuohimetsä. Varajäseniä ovat Petri ja Urpo Minkkinen.  Kokouksessa sovimme sääntömuutoksista, varajäsenillä on jatkossa osallistumisoikeus sukuneuvoston kokouksiin, sukuneuvosto sopii järjestäytymiskokouksessaan jäsenten tehtäväjaosta.

Sukuneuvosto kokoontuu ensimmäiseen kokoukseensa (järjestäytymiskokous) Jyväskylässä 8.10.2017. Järjestäytymisen lisäksi suunnittelemme tulevaa toimintaa, perehdymme sukuselvitykseen, sen ylläpitoon ja selvityksen jatkamiseen.Jääkukkasia


Ikkunoissa jääkukkasia,
pieniä pisteitä,
joista muodostuu
ikkunaan jäähileitä
niistä tähtösiä,
talviauringon
sädehtivien valokaarien ylle.

Nyt on
oikein vanhan ajan talvi,
pakkasineen kaikkineen.
Nenän päätä nipistää,
varpaita kolottaa,
poskilla heleä punerrus.
Pöpösetkin muuttaa muille maille.
Puhdas valkea lumi
kimaltaa kauniisti.

Kerään mielessäni
pieniä lumikiteitä
ilokseni tulevia
päiviä varten,
laitan ne elämäni
pakasteeseen
ja poimin niitä sieltä
tarpeen tullen, ilokseni.
Nyt talviauringon säteet
näyttäytyvät niin kauniina
ja uudet tuulet
taas antavat tuulta purjeisiin.

Herään,
tunnen kuinka
Luojan suuri armo
on käynyt sydämeni ylle
ja antanut minulle ilon.
On kaunis talvinen päivä.

(Toini Paananen (os. Minkkinen), Viitasaari)


 

Kotisivujemme syntymäpäivä

Kotisivujemme www.minkkistensukuseura.fi kolmas toimintavuosi tuli täyteen 3.12.2017. Sivusto elää kolme-vuotiaan elämää, paljon on tiedoissa ja taidoissa puutteita. Auttakaa hyvät sukulaiset, laittakaa muistelujanne ja tietojanne meille sivuntekijöille.  

Edelleen voimassa olevana pyyntönä toivomme, että sivuilla ensimmäistä kertaa vieraillessasi lähettäisit postia Jäsenasiaa-sivun lomakkeella.Mukavaa syksyä sukulaiset ja muut sivuillamme vierailijat!

Sukuseuramme jäsen, ilmoitathan Jäsenasiaa-sivujen yhteydenottolomakkeella sähköpostiosoitteesi.

Maksumuistutus! Tällä hetkellä jäsenmaksun on maksanut 30% jäsenistä. Vuoden 2016 jäsenmaksu on 10 euroa / ruokakunta. Tilinumero on FI36 5543 2940 0130 96
Jos maksaminen unohtui, voi jäsenmaksurästit maksaa myöhemminkin.